Mesteparten skal tas av «egne midler» og helseforetakene blir bedt om å sette av penger fra driften.

Nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal står øverst på ønskelista til Helse Midt-Norge. Halvparten av dette skal finansieres med egenkapital, resten med lån. Videre på lista står blant annet elektronisk pasientjournal og et nytt bygg til akuttpsykiatrien i Sør-Trøndelag, samt nytt teknisk utstyr og ambulanser.

Helse Midt-Norge opplyser at det kreves 7,5 milliarder kroner i egne midler i løpet av perioden og at det må settes av penger fra drift til investeringene.

– God økonomistyring og omstillingsevne er en forutsetning for at vi skal lykkes. Investeringene som skal gjøres i perioden vil gi oss et løft som vil komme befolkningen til gode, sier styreleder Marthe Styve Holte i Helse Midt-Norge RHF.

Les også:
Frykter redere uten ansikt
Bevisjakt hos meglerkjemper
Mediesky investor gikk på en smell i 2012 - nå håver han inn igjen   (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.