Seks av ti spurte sier det ikke er viktig å få post seks dager i uken, viser en undersøkelse Sentio har utført på oppdrag fra Nationen.

Gruppen som mener det er viktig med lørdagspost er i flertall i Nord-Norge, blant KrF-velgere og blant folk over 60. I Oslo og Akershus svarer bare 32 prosent at det er viktig med post på lørdager.

Posten Norge har tidligere foreslått å kutte brevombæring på lørdager og kun distribuere aviser og i statsbudsjettet for 2014 kuttet regjeringen i bevilgningene til statlig kjøp av ulønnsomme posttjenester.

Konserndirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier mengden brev i Norge har falt med 40 prosent siden tusenårsskiftet

– Vi antar trenden vil fortsette. Vi ser ikke at det er grunnlag for å fortsette med seks dagers postdistribusjon, sier hun.

Posten kan ifølge egne anslag spare 400 millioner ved å kutte all distribusjon på lørdager. Hvis avisdistribusjonen fortsetter på lørdager som i dag, blir innsparingen på 300 millioner årlig, ifølge Gjølme.

Les også:
- Markedet på vei tilbake
Studenter i kø for å få jobbe gratis
Vann kan bli våpen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.