Et klart flertall av Høyres fylkesledere sier ja til OL i Oslo i 2022. Spørsmålet kan skape strid i regjeringen, der Fremskrittspartiet har sagt et klart nei.

Fylkeslederne er positive til et nytt vinter-OL i Norge, selv om meningsmålinger viser at et klart flertall i befolkningen er motstandere av arrangementet. Av de 16 fylkeslederne som Klassekampen har vært i kontakt med, sier hele elleve et klart ja, mens bare én sier nei. Fire er usikre.

Til høsten må regjeringen ta stilling til om et OL-arrangement i Oslo skal få statlig tilskudd og garanti, noe som er et krav for å få arrangere OL. Oslo ble mandag valgt av Den internasjonale olympiske komité (IOK) som en av de tre kandidatbyene til arrangementet i 2022.

Den eneste av fylkeslederne som har sagt nei, er Jo Inge Hesjevik i Finnmark. Han er negativ til et nytt OL i Norge, ikke bare i Oslo.

På den motsatte siden finnes blant andre Buskeruds fylkesleder Kristin Ø. Johnsen, som tirsdag sto på stand for å promotere OL i Oslo.

Høyre tok ikke stilling til OL under sitt landsmøte i mai, men partileder og statsminister Erna Solberg har tidligere sagt at Fremskrittspartiets nei ikke vil endre Høyres arbeid med saken framover.

Høyres stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde er ikke OL-tilhenger, men sier til Klassekampen at Frps OL-nei neppe kommer til å ha noen innvirkning på regjeringssamarbeidet. Hun mener at Frp vil være fornøyd med å si nei og deretter la Høyre ta ansvaret for OL-prosjektet. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.