Tre år etter 22. juli-terroren merker tidligere AUF-leder Anniken Huitfeldt fortsatt det sterke sinnet mot Arbeiderpartiet.

Huitfeldt mener hatet mot minoriteter, kvinner og sosialdemokrater representerer en utrygghet for dem som er politisk aktive i dag, skriver Klassekampen.

– Vi ser at det fortatt eksisterer en sterk aggresjon mot Arbeiderpartiet, sier hun til avisen.

Huitfeldt, som var statsråd i den rødgrønne regjeringen og sitter i Aps sentralstyre, synes det er vondt å se på at rasisme, kvinneforakt og hat mot sosialdemokrater er like sterkt som før terrorangrepet 22. juli 2011.

- Vanskelig

– I tida etter angrepet var mange i Norge gode på vise at rasisme er uakseptabelt. Nå føler jeg at motstand mot minoriteter, angrep på kvinnefrigjøring er like akseptert som før 22. juli. Det er vanskelig for mange av oss, sier hun.

Selv om Huitfeldt synes nordmenn er flinkere enn før til å slå ned på menneskefiendtlige holdninger, kan hun bli skremt av hatet på nettet. Hun mener hat mot minoriteter eller kvinnekamp ofte også retter seg mot Ap.

– Dette er marginale holdninger, men de representerer en utrygghet for dem som er politisk aktive i dag, sier hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.