Vinter-OL i Oslo 2022? Eller?

– Jeg har tvilt meg frem til et ja. Summen av det positive er større enn det negative, men vi må sette noen rammer for å trekke IOC i riktig retning.

Synes du synd på lærerne som streiker fordi de må være på skolen fra 08.00–15.30?

– Som mor og etterhvert bestemor har jeg erfart hvor viktig lærerrollen er. Vi fokuserer for lite på utdannelse. Læreren må være tilgjengelig for elevene, men det viktigste er ikke om dette er fysisk i lærerværelset, via mobil eller internett.

Når tar du «selfies»?

– Det tar jeg på ferier, men holder de privat.

Monarki eller republikk?

– I prinsippet republikk og i praksis monarki. Vi har et monarki som fungerer, så derfor er jeg for i Norge, men jeg mener republikk er et bedre system.

Bør elbilene få kjøre i kollektivfeltet?

– Som eier av elbil så blir det et soleklart ja. Incentivet virker og vi får en miljøeffekt på kjøpet.

Smisker norske politikere for mye med Kina?

– Den kinesiske økonomien er i ferd med å passere den amerikanske. Derfor er forholdet til Kina selvfølgelig svært viktig for norsk næringsliv og politikerne. Jeg er klar over at dette ikke ble et direkte svar på spørsmålet ditt, men det er dette jeg har å si.

Hva skulle du ønske at du visste mer om?

– Det er alltid noe jeg skulle visst mer om. Jeg skulle gjerne hatt mer tid til å lese. Spesielt historie er veldig spennende, og det får jeg altfor lite tid til.

Hvem og hva kan løse klimaproblemene?

– Alle må bidra til å finne en løsning, enten vi snakker om land, bedrifter eller enkeltpersoner. Problemet er veldig komplekst, men det må ikke forhindre at det blir arbeidet med på flere nivåer. Det blir for enkelt bare å peke på politikerne.

Er det ok å helgependle til hytta i helikopter?

– Jeg liker ikke pekefingre, men fra et miljøhensyn er det ikke ok.

Er pappapermisjonen lang nok i dag – eller bør den utvides?

– Jeg har et veldig klart syn på at pappapermisjonen har bidratt til likestilling, og den bør ikke bli kortere. Til debatten om pappapermisjon i meglerbransjen kan jeg si at hos oss har vi fire meglere som for tiden har pappapermisjon, og det synes jeg er flott.

Bør Norge innføre tiggeforbud?

– Det er en vanskelig debatt. Hva er alternativet? Jeg er veldig usikker på dette, men jeg synes det er synd at tigging er blitt så vanlig at vi nærmest ikke legger merke til det.

Hva bør endres i norsk alkoholpolitikk?

– Jeg har ikke sterke synspunkter på norsk alkoholpolitikk.

Ødelegger snøscootere den norske fjellidyllen?

– Ingen kommentar.

Hva synes du om at kronprinsparet velger private skoler for sine barn?

– De må i likhet med alle andre få lov til å velge det de mener er best, men det er forståelig at noen reagerer.

Er Birken blitt harry?

– Så lenge Birken bidrar til at flere holder seg i form, så har jeg ikke noe behov for å stemple det som hverken harry eller trendy.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.