Hva skulle du ønske at du visste mer om?

– Hvilke endringer vi kunne gjennomføre i norsk skole for å unngå at så mange barn og ungdom opplever at de faller utenfor, og til slutt dropper ut av skolen.

Synes du synd på lærerne som streiker fordi de må være på skolen fra 08.00 til 15.30?

– Nei, men lærerne kjenner best sin egen arbeidshverdag. Det viktigste er at lærerne får mest mulig tid til elevene i undervisningssammenheng. Samtidig må lærerne ha nødvendig fleksibilitet. Det vil bidra til en bedre skole.

Er du alltid tilgjengelig for jobben i ferien?

– Som gründer trives jeg med å være tilgjengelig. Ferie uten jobb er som sommer uten sol. Det kan sikkert funke, men ikke noe jeg drømmer om.

Når tar du «selfies»?

– Når jeg er alene på tur og skal formidle naturopplevelsene mine.

Hvem og hva kan løse klimaproblemene?

– Klimakrisen er vår tids største utfordring, og kan kun løses ved at både næringslivet, folk flest og myndighetene tar sin del av ansvaret.

Monarki eller republikk?

– Prinsipielt republikk, men som nordmann er jeg heldig å leve i et land med en kongefamilie vi kan være stolte av, så jeg respekterer og støtter kongehuset.

Hva synes du om at kronprinsparet velger private skoler for sine barn?

– Jeg synes det er flott at kronprinsparet velger det som de mener er best for sine barn. De er nærmest og best til å ta den riktige avgjørelsen for sine barn, og jeg er glad for at de har prioritert hva de mener er best for barna fremfor å ta den avgjørelsen som trolig ville vært den mest populære i offentligheten.

Bør elbilene få kjøre i kollektivfeltet?

– Ja, alle effektive tiltak som bidrar til lavere klimagassutslipp bør applauderes.

Er det ok å helgependle til hytta i helikopter?

– Ja, når teknologien gir oss støysvake og ikkeforurensende el-helikoptre.

Er pappapermisjonen lang nok i dag – eller bør den utvides?

– Mye tid med barna er viktig både for pappaer og mammaer, og derfor er det godt vi har gode velferds- og permisjonsordninger i Norge. Utfordringen er imidlertid at vi trolig jobber for lite til at vi kan klare å opprettholde nåværende velferdsordninger i fremtiden.

Bør Norge innføre tiggeforbud?

Ja, under forutsetning av at Norge bidrar til en verdig løsning for romfolket i Europa, basert på arbeid, respekt og hjelp til selvhjelp. Tigging er ingen bærekraftig levevei.

Bankene går med rekordoverskudd, men bør kundene klage over det?

– Vi trenger solide norske banker som klarer seg gjennom neste finanskrise, for det er bare spørsmål om tid før den kommer. Men norske bankkunder bør ikke være fornøyd med at konkurransen i det norske bankmarkedet er såpass svak at de største bankene håver inn gigantiske overskudd år etter år.

Vinter-OL i Oslo 2022? Eller?

– Et nytt norsk vinter OL vil være godt for den norske selvfølelsen, men selvfølelse har vi nok av i dette landet. De 21 milliarder offentlige kronene som et nytt OL trenger, bør heller brukes på humanitære organisasjoner og på breddeidrett. Det vil bety mer for det norske samfunnet enn et nytt prestisjefylt idrettsarrangement.

Smisker norske politikere for mye med Kina?

– Det er viktig å tenke over at Norges beste mulighet til å påvirke er gjennom dialog, men heller ikke overfor Kina skal brudd på menneskerettighetene aksepteres. Jeg synes ledende politikerne har holdt seg innenfor hva som er akseptabelt i arbeidet med å etablere en nødvendig dialog med Kina, men dette er en vanskelig balansegang.

Hva bør endres i norsk alkoholpolitikk?

– Det bør gjøres mer holdningsskapende arbeid. Den positive utviklingen som ungdomsgenerasjonen har hatt knyttet til senere alkodebut og mindre rus i tenårene, viser at bevisstgjøring og kunnskap har en effekt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.