Vinter-OL i Oslo i 2022? Eller?

– Ja. Det støtter jeg. Jeg synes vi har penger til det, og det er en enorm markedsføring. Det er en god måte å sette oss på kartet og å vise vår hovedstad, hvor flott vi har det.

Synes du synd på lærere som streiker fordi de må være på skolen fra 08.00 til 15.30?

– Jeg er imot at vi skal bestemme. Lærerne bruker tiden sin riktig. Det er best å fortsette slik vi har hatt det.

Når tar du «selfies»?

– Det har jeg gjort én gang. Jeg kjøpte en softis. Det måtte jeg ta bilde av.

Monarki eller republikk?

– Jeg er fornøyd slik vi har det med konge og dronning.

Bør elbilene få kjøre i kollektivfeltet?

– Nei. Nå begynner det å bli så mange elbiler, og det er ikke godt nok utbygd til at de skal få slike rettigheter. Det går ut over taxier og busser.

Er du alltid tilgjengelig for jobben i ferien?

– Ja. Jeg er så heldig at jeg har lang og god ferie. I kombinasjon med det, er jeg alltid tilgjengelig. Det er mye som kan løses på telefon. Jeg liker å lese epost og å følge med hver dag. For meg er det mye bedre å komme hjem der jeg er à jour enn å komme hjem og starte med blanke ark.

Hva bør endres i norsk alkoholpolitikk?

– Jeg synes det er greit slik vi har det. Det er ingenting å endre. Aldersgrensene er perfekte. Det virker godt, og det er bra at alkohol ikke skal være lett tilgjengelig.

Hvem og hva kan løse klimaproblemene?

– Vi, den lille flisa Norge, klarer ikke å styre klimaet. Men vi må være med å påvirke de store. Vi kan godt gå foran som et godt eksempel, men vi kan ikke tro at vi kan styre det.

Bankene går med rekordoverskudd, men bør kundene klage over det?

– Det er enormt viktig at bankene tjener gode penger. De ønsker å ta risiko og hvis de har god egenkapital kan de ta høyere risiko. Så jeg synes det er helt greit at de tjener gode penger.

Er det ok å helgependle til hytta i helikopter?

– Er de så heldige at de har et helikopter og lappen til å fly, er det jo fantastisk. De må gjerne fly frem og tilbake fra hytta. Jeg kunne veldig godt tenkt meg å ha et selv.

Hva skulle du ønske at du visste mer om?

– Jeg kunne godt tenkt meg å vite mer om geografi, om verdens land og kulturer. Spesielt de landene vi har hørt lite om, og visst mer om historien bak disse.

Smisker norske politikere for mye med Kina?

– Det er viktig at norske politikere har god relasjon med Kina. Jeg kaller det ikke smisking, jeg vil kalle det gode relasjoner for å bygge opp og ha tillit. Vi trenger gode forhold til de store verdensnasjonene for å få utnyttet det riktig.

Bør Norge innføre tiggeforbud?

– Jeg synes vi ikke kan ta fra dem det umiddelbart, for vi har ikke laget et system for å håndtere det. At vi skal forby det i Norge, er jeg imot.

Er pappapermisjonen lang nok i dag – eller bør den utvides?

– Pappapermen er lang nok som den er i dag.

Hva synes du om at kronprinsparet velger private skoler for sine barn?

– Det er greit at både kronprinsparet og hvem som vil kan sende ungene på private skoler hvis de har råd og kan det. Vi har en fantastisk norsk skole uansett, slik at alle får jo kjempetilbud.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.