Mens LO-leder Gerd Kristiansen selv støtter et OL i Oslo i 2022, mener LO i hovedstaden at et OL vil svekke velferden og gi økt privatisering.

– De i Ap og fagbevegelsen som ikke ser de langsiktige konsekvensene av et OL i Oslo, tenker litt kort politisk. OL vil svekke velferden og akselerere prosessen med privatisering og konkurranseutsetting, sier leder Roy Pedersen i LO i Oslo til Klassekampen.

Han er dermed rykende uenig med LO-leder Gerd Kristiansen som i VG tirsdag mente idretten trenger et Oslo-OL, og at Norge kan tjene på det.

– Jeg tror Oslo og Norge er et av de få stedene i verden som kan greie å ta de olympiske lekene ned igjen til et nivå som er akseptabelt, sa Kristiansen til avisen.

Hun understreket imidlertid at LO ikke har tatt stilling til eller vil ta stilling til et vinter-OL i hovedstaden, og fastslo at det er svært delte meninger om saken i organisasjonen.

Pedersen mener Kristiansens utspill framstår som at LO støtter OL-søknaden, selv om hun presiserte at hun uttalte seg som privatperson.

– Man må kunne si at det er et viktig håndslag til OL når hun sier dette, mener han.

Onsdag sa NHO-direktør Kristin Skogen Lund til NRK at hun mener et OL i Oslo vil være positivt for næringslivet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.