Refvik bekreftet at politiet fått informasjon om at en gruppe prøver å gjennomføre. en terrorhandling i Norge. Det er ikke kjent hvor eller mot hvem trusselen er rettet mot.

- Vi jobber med å hente inn mer informasjon på etterretningssiden, og samarbeider med PST. Vi tatt informasjonen alvorlig og vil som følge av dette øke tilstedeværelse av personell ved steder som grenseoverganger, flyplasser, togstasjoner. Disse vil være bevæpnet, sier Refvik på en pressekonferanse i hovedstaden.

Han understreker at truslene ikke er konkrete, og at det derfor er vanskelig å gi råd til publikum. Samtidig sier Refvik at samtlige politidistrikter er satt i beredskap og iverksetter tiltak i henhold til planer som er lagt etter at trusselen ble kjent.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.