- Vi tar informasjonen alvorlig og har styrket sikkerheten ved flyplasser, havner og andre knutepunkt. Politiet vil være bevæpnet. Folk vil merke vår beredskap ved at vi har økt tilstedeværelse med grenseoverganger og internasjonale flyplasser, sier fungerende politidirektør Vidar Refvik i dag.

- Vi har opplysninger som tyder på at en terrorhandling mot Norge er planlagt innen kort tid, antakelig dreier deg seg om få dager. Vi har ingen detaljer om mål eller form for terror som er planlagt, sier Benedicte Bjørnland, sjef for Politiets Sikkerhetstjeneste (PST).

PST opplyser under dagens pressekonferanse at det har fått en tidsspesifikk terrortrussel. PST sier går ut med informasjon fordi de mener at det kan virke forebyggende og avskrekkende mot dem som planlegger en terrorhandling.

En ekstrem islamistgruppe med tilknytning til Syria planlegger terrorangrep i Norge.

Flytoget: - Vi avventer

- Foreløpig avventer vi situasjonen Når det gjelder sikkerhetstiltak på jernbanen er det jernbaneverket som har en koordinerende rolle, og de har foreløpig ikke kommet med forslag til tiltak, sier direktør for sikkerhet og utvikling Hans Kristensen i Flytoget.

De har foreløpig ikke vært i direkte kontakt med norske myndigheter om saken.

- Hva slags tiltak er aktuelle for dere å gjøre?

- Det er vanskelig å si, men det vil nok gå på økt vakthold, sier Kristensen.

Jernbaneverket: - Følger beredskapsplanen

Jernbaneverket sier togene foreløpig vil gå som planlagt.

- Vi kan ikke kommentere på hva slags informasjon vi har fått fra myndighetene. Vi har en beredskapsplan som vi følger i slike situasjoner, forteller kommunikasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket.

- Er det aktuelt å kansellere togavganger?

- Togene vil gå som planlagt, sier han.

NSB: - Ingen endringer i togtrafikken

Det sier kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB etter at fungerende politidirektør Vidar Refvik varslet at det ville bli økt synlighet med bevæpnet politi på blant annet togstasjoner, melder NTB.

- Så langt går alt som normalt. Det vil ikke bli endringer i togtrafikken eller vår bemanning. Jeg stoler på at politiet har gjort en god vurdering, og vi holder løpende dialog med norske myndigheter. Jeg har ingen forutsetninger for å mene noe om hvorvidt det er mer eller mindre farlig å kjøre tog nå, men vi gjør det vi kan for å ivareta sikkerheten, sier Lødding til NTB.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.