Torsdag var væpnet politi på plass på Oslo lufthavn etter at varselet om en mulig terrorhandling mot Norge kom:

- Tyder på at en terrorhandling mot Norge er planlagt innen kort tid

- Vår sikkerhetsavdeling følger situasjonen nøye. Vi er klare til å følge anvisninger fra Avinor dersom de kommer med tiltak, sier pressesjef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen til  DN.

- Hva er aktuelle tiltak dere kan komme til å gjennomføre?

- Det ønsker jeg ikke å spekulere i, sier hun.

Kromann-Mikkelsen forteller at det foreløpig ikke er noen planer om å kansellere flyavganger.

- Vi opererer som vanlig, og vår sikkerhetsavdeling følger med på situasjonen, opplyser også informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til NTB.

- Ikke blitt kontaktet

Kommunikasjonssjef Margareth Aske i Avinor sier at de forholder seg til gjeldende trusselvurdering inntil de får en annen beskjed.

- Vi har foreløpig ikke blitt kontaktet om den mulige terrortrusselen. Vi har sett pressekonferansen, men foreløpig forholder vi oss til gjeldende trusselvurdering, sier Aske til NTB.

Avdelingsdirektør Marit Kjær på kommunikasjonsavdelingen til Oslo lufthavn sier at heller ikke de har blitt kontaktet.

- Foreløpig går alt som normalt. Vi har ikke endret trusselvurdering hos oss, sier Kjær.

Taus om antall politimannskaper

- Vi gjennomfører de tiltakene vi er pålagt å gjennomføre, sier politiets innsatsleder på flyplassen, Knut Hammer, til NTB.

Han vil ikke opplyse hvor mange politimannskaper som befinner seg på flyplassen. 

- Vi gjør det vi er pålagt å gjøre, med tanke på at beredskapen er hevet, til vi eventuelt får andre beskjeder, sier Hammer.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.