- Vi har skjerpet beredskapen på våre helikopter på Rygge ogBardufoss flystasjon. Istedenfor en responstid på to timer, står deklare til uttrykning raskt, opplyser pressetalsmann Eyvind Kvarving i Forsvaret

- Vi er i kontinuerlig dialog med politiet, sier han.

Han sier at beredskapen til å bistå politiet på sokkelen ikke erendret. I dag er det slik at Forsvarets spesialkommando (FSK) kangripe inn mot terroraksjoner mot oljeinstallasjoner til havs, påanmodning fra politiet.

Hever ikke trusselnivået

- Forsvarets kontraterrorberedskap mot militære anlegg har vært pået noe høyere nivå enn null, på hva vi kaller terrorberedskap alfa,i over et år, sier Kvarving.

- Det ble gjort en konkret trusselvurdering for ett år siden, som gjorde at vivurderte situasjonen slik. Nivået er foreløpig ikke hevet på grunnav de nye opplysningene, sier han.

DN følger saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.