- Vi ble kalt inn til møte cirka klokken 8.45 av lokal redningssentral som er politiets ledelses- og koordineringsapparat, sier Kristine Meek, informasjonssjef i Telenor Norge.

Hun understreker at Telenor tar sine forholdsregler.

- Vi høyner beredskapen og følger situasjonen nøye. Vi har god dialog med norske myndigheter og forholder oss til deres anbefalinger.

Telenor har hatt øvelser hvor vi har trent på koordinering med forsvar og redningstjeneste og har 24 timer overvåkning og beredskap. Vi er i dialog med myndighetene, sier Meek.

Ble ikke kontaktet

Norges nest største mobiloperatør, TeliaSonera som eier selskapene Netcom og Chess, fikk derimot ingen opplysninger i forkant om terrortrusselen før nyheten ble lagt frem av myndighetene og hadde.

Det skyldes at Telenor er fast deltager i lokal redningssentral sammen med blant annet Røde Kors, Folkehjelpen, Heimevernet

- Vi har ikke blitt kontaktet av politiet, sier kommunikasjonsdirektør Severin Roald i TeliaSonera Norge.

Han understreker at selskapet nå tar forholdsregler for et mulig terrorangrep.

- Vi følger anbefalingen og retningslinjen fra myndighetene, sier Roald.

Kommunikasjonsdirektøren legger til at selskapet har gode rutiner for krisehåndtering.

- I en gitt krisesituasjon kan vi øke kapasiteten slik at tale blir prioritert fremfor data, sier Roald.

«Ekstra observant»

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar om å informere kraftaktørene.

- Vi ble informert i forkant og har informert videre til Statnett, Hafslund og øvrige virksomheter gjennom Kraftforsyningens beredskapsorganisasjon, sier seniorrådgiver Henrik Enevold i NVE.

Blant tiltakene energiselskapene må vurdere er om vaktholdet ved anleggene skal økes eller ikke.

Statnett, som har 11.000 kilometer sentralnett og 150 stasjonsanlegg i landet, vurderer tiltak.

- Vi har kritisk infrastruktur og har bedt vårt personell å være ekstra observant hva som skjer rundt anleggene, sier kommunikasjonssjef Henrik Glette i Statnett.

Les også på DN.no:

Rekrutter i kø til Syria

- Litt for diffust til at det blir de store reaksjonene i aksjemarkedet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.