- Et cruiseskip er et godt mål. Man hører mye om flykapringer, men en dag vil man nok tenke at man heller angriper skipene, sier Frede Palmer.

Hun og ektemannen Nigel er cruiseturister på Brilliance of the Sea, og ankom Oslo cruiseskipshavn tidlig på torsdag fra St. Petersburg.

De har reist mye med crusieskip de senere årene, og skal tilbringe dagen i Oslo før de drar tilbake til England.

Les også: PST-sjefen: - Trusselen er troverdig

Ikke bekymret

Når DN møter dem på kaien har de ennå ikke hørt om terrortrusselen mot Norge. De er ikke bekymret for oppholdet.

– Vi fikk ikke beskjed om noe på cruiseskipet, men er ikke bekymret. Vi bor i England, og er dermed vant til slikt. Ekstremisme er et problem som har spredt seg i verden, og nå er det i Norge også, sier Palmer og legger til:

- Men vi har vært her flere ganger før, og vi vil tilbake til Norge igjen, mener Frede Palmer. 

Les også: Forsvaret er klare til utrykning

Rådhuset stengt

Ekteparet forteller om god sikkerhet om bord, der all bagasje scannes og sjekke på avgangshavnen. Selv om det tar dem lengre tid å komme på enn tidligere, er de fornøyde med sikkerhetstiltakene.

Heller ikke turistene som ønsket å besøke rådhuset hadde fått beskjed om terroren torsdag.

Flere turister ble vist bort fra rådhuset av vakter som kunne opplyse om at rådhuset var stengt på grunn av uspesifiserte terrortrusler.  

Direktør for trafikkavdelingen på Oslo Havn, Dag Sem ønsker ikke å uttale seg om hvilke tiltak som blir gjort for å sikre seg mot terror, men forteller at de får den samme informasjonen som de fleste andre. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.