Vinter-OL i Oslo 2022? Eller?

– Jeg synes det er positivt at Norge tar et vinter OL til, men jeg synes at vi bør gjenbruke Lillehammer og vise verden at man kan gjenbruke arenaer og ikke bygge nytt hver gang.

Synes du synd på lærerne som streiker fordi de må være på skolen fra 08.00 til 15.30?

– Nei, har ingen medfølelse for denne streiken. Mange lærere arbeider sikkert mye mer enn dette, men man må kunne tilpasse seg en endret verden og endrede behov, også i lærerstanden.

Når tar du «selfies»?

– Jeg fotograferer mye, men synes det er bedre å ta bilder av familie, hunden og naturen. Meg selv kan jeg se i speilet hver dag.

Monarki eller republikk?

– Jeg synes kongehuset gjør en god representasjonsjobb for Norge og norsk næringsliv og derved har en verdi som vi kan leve godt med.

Bør elbilene få kjøre i kollektivfeltet?

– Her er jeg inhabil, for jeg har kjørt elbil i over to år nå. Men om man ønsker flere elbiler, bør det opprettholdes såfremt det ikke forhindrer kollektivtrafikken vesentlig.

Er du alltid tilgjengelig for jobben i ferien?

– Ja, det er jeg, men mange dyktige medarbeider gjør at det svært sjelden benyttes.

Hva skulle du ønske at du visste mer om?

– Alt! Jeg er evig nysgjerrig på det aller meste, og en av de tingene jeg ofte følger med på, er utviklingen av teknologi og hva vi kan bruke det til. Siste innkjøp er høyttalere med «near field»-teknologi til mobilen. I vår børsverden er teknologien styrende for utviklingen og vi forsøker etter beste evne å både kontrollere og utnytte muligheten den gir oss.

Hva bør endres i norsk alkoholpolitikk?

– Sikkert mye, jeg leste akkurat om forbudet for ølprodusentene om å beskrive sine produkter på egne websider. Men for meg er loven helt ok, Vinmonopolet har klart å bli et servicevennlig og kompetent sted å handle.

Hvem og hva kan løse klimaproblemene?

– Hvis man ønsker en sterk endring, tror jeg kun at sterke incentiver vil forandre en utvikling som er i feil retning. Gulrot foran pisk. Man må og være enige om hva som skaper problemet, og det bør være prioritet nummer én.

Bør Norge innføre tiggeforbud?

– Jeg synes det er beklagelig å måtte si meg enig i et forbud, men en fortsatt import av tiggere uten løsninger på overnatting/toaletter med videre, skaper utfordringer i et samfunn hvor dette ses på som minimumsløsninger for alle mennesker. Kanskje lett å si at vi må søke å bidra i landene der problemet egentlig er, men det jeg ser daglig i Oslo sentrum, er ikke ok.

Er det ok å helgependle til hytta i helikopter?

– De som har helikopter må gjerne ta det hvor de vil de vil for meg, så lenge de tar av og lander på flyplasser.

Smisker norske politikere for mye med Kina?

– Jeg tror norske politikere gjør så godt de kan for å reetablere et politisk samarbeid, uten å kompromisse det vi alle står for. Jeg synes vi skal støtte det arbeidet de gjør i stedet for å bare kritisere. Dette er ikke lett, det har vi vel alle forstått.

Bankene går med rekordoverskudd, men bør kundene klage over det?

– Vi har vel nesten 150 banker i Norge, og de fleste kan vel nås på internett. Kundene bør være fornøyde med å ha solide banker, og så kan de jo skifte bank om de synes betingelsene blir for dårlige.

Er pappapermisjonen lang nok i dag – eller bør den utvides?

– Jeg synes at fordeling av total permisjon bør være noe den enkelte familie kan få beslutte selv. Jeg synes at pappas engasjement og nærhet til barna er vel så viktig når de blir eldre. At arbeidsgiver skal støtte permisjon, synes jeg er en selvfølge, men at man i mange små bedrifter har behov for å samarbeide om tidspunktet tror jeg er viktig å innse. Har man en bedrift med tre–fem ansatte er ikke dette like enkelt som i staten eller i en bedrift med mange tusen ansatte. En vikar for tre måneder er ikke like enkelt å finne i alle yrker.

Hva synes du om at kronprinsparet velger private skoler for sine barn?

– Den norske skolen er utmerket for de aller fleste, men har sine plusser og minuser, det har og sikkert privatskolene. Jeg synes foreldre generelt, inklusiv kronprinsparet, må få lov til å vurdere hva som passer best for deres barn.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.