-  Vi følger situasjonen meget tett. Vi har tett kontakt med norske myndigheter og iverksetter de tiltakene vi mener er nødvendige, basert på deres trusselvurderinger, sier Lund til NTB.

For halvannet år siden ble selskapet rammet av den verste terroraksjonen som noen gang er rettet mot et norsk selskap, da terrorister angrep gassanlegget Tigantourine i In Aménas i Algerie. Fem norske Statoil-ansatte ble drept i de fire dagene gisseldramaet varte.

- Vi har etter In Amenas-hendelsen bygd opp et sterkt program på sikkerhet som gjelder alle deler av selskapet. In Aménas har nok gjort at vi har ekstra oppmerksomhet om denne typen problemstillinger, sier Lund, som ikke vil gå i detaljer på hvilke tiltak som nå er iverksatt.

- Kan skje hvor som helst

- Det ligger jo litt i sakens natur at vi ikke ønsker å snakke spesifikt om tiltakene, sier han.

- Hvor sårbare er norske oljeinstallasjoner for et terrorangrep?

- Terrorisme kan skje hvor som helst. Vi jobber kontinuerlig med sikring. Selv ikke i Norge er vi forskånet for dette, og vi må gjøre det vi kan for å redusere risikoen, sier Helge Lund.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.