– Hvis PST vet mer enn de forteller, bør de gå ut med det. Hvis de ikke vet mer enn de sier, burde de spørre seg selv om hvorfor, sier Anthony Glees som er professor ved University of Buckingham til VG.

Glees mener det er myndighetenes viktigste oppgave å sikre innbyggerne og gi dem så mye informasjon de kan. Det samme mener professor Wesley Wark ved University of Ottawa. Begge regnes som framstående eksperter på etterretning og terrorisme.

– Dersom den norske sikkerhetstjenesten har flere detaljer om det planlagte angrepet som de kan formidle, bør de gå ut med det, sier han.

Wark understreker imidlertid at det kan være grunner til at PST ikke kan gå ut med alt de vet.

– At detaljene ikke er verifisert, at de ikke besitter detaljer eller restriksjoner om ikke å offentliggjøre fra samarbeidende tjenester.

Rick Mathews som leder National Center for Security & Preparedness ved University of Albany i USA, sier han er helt sikker på at PST vet mer enn de går ut med, men at man ikke vil at terroristene skal vite hvor mye man vet om planene deres.

Alle mener det var positivt at PST fortalte offentligheten om trusselen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.