Tajik, som leder justiskomiteen på Stortinget, mener radikalisering av ungdommer har kommet overraskende på noen kommuner.

– I det øyeblikk det ble klart at det er såpass mange som har dratt til Syria, var det på det reine at dette er presserende arbeid, sier Tajik til Klassekampen.

PST mener at rundt 50 nordmenn har dratt til Syria for å delta i borgerkrigen, og peker på at anslaget tyder på at virksomheten er organisert. Om lag halvparten av dem som har reist, har kommet hjem igjen.

Tajik mener kommunene må få ressurser til å styrke arbeidet med radikaliserte ungdommer:

– De må ha en oppskrift for hvordan dette skal håndteres. De kan ikke finne opp hjulet hver for seg. I tillegg må de ha økonomi til å håndtere dette på en fornuftig måte, sier Tajik.

Forstander Basim Ghozlan i Rabita-moskeen i Oslo kjenner mange flere muslimer som har reist til Syria. Til Dagens Næringsliv fredag sa han at til tross for en oppvekst i «verdens beste land», føler de som reiser seg ekskludert av samfunnet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.