33 norske universiteter og høgskoler har fått beskjed av Kunnskapsdepartementet å gå gjennom sine beredskapsplaner og vurdere om ekstra tiltak trengs. I tillegg skal institusjonene, og underliggende virksomheter, bekrefte overfor departementet at de har gjort som de har fått beskjed innen klokken 15 mandag 28. juli.

Mandag morgen var det bare et fåtall institusjoner som hadde svart på ordren, skriver NRK.

– Da trusselvurderingen til PST ble kjent, ønsket vi å forsikre oss om at alle underliggende virksomheter skulle gjennomgå sitt beredskapsplanverk og vurdere behovet for tiltak. Anmodningen kom fra Justisdepartementet, men dette er noe vi selv også hadde gjort uansett, sier fungerende departementsråd Jan Fredrik Schøyen i Kunnskapsdepartementet til NRK.

Kunnskapsdepartementet har ikke firt på kravene etter at Politiet Sikkerhetstjeneste (PST) søndag sa at trusselbildet var noe redusert.

Les også:
Argentina er to dager unna ny statsbankerott
17 ting du aldri hører suksessrike personer si
Advarer mot utleiefellene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.