- Noe av det sikreste du kan foreta deg er å gå ombord i et fly, sier generalsekretær Tony Tyler i den internasjonale luftfartsorganisasjonen IATA ifølge Check-in.dk.

Han peker på at over tre milliarder mennesker reiste med fly i 2013, og det var bare 210 som omkom i forbindelse med flyulykker.

Men 2014 har vært et dystert år for flybransjen så langt, og bare på én uke styrtet tre passasjerfly på tre ulike kontinenter:

  • Torsdag 17. juli styrtet et Malaysia Airlines-fly over Ukraina. Flyet ble skutt ned og alle de 298 ombord omkom.
  • Torsdag 24. juli styrtet et fly fra Air Algerie på vei fra Burkina Faso til Algerie. Flyet styrtet i Mali, og 110 passasjerer og seks kabinansatte omkom.
  • Bare et døgn tidligere krasjlandet et fly i Taiwan da det forsøkte å nødlande på en flyplass i Penghu. 48 personer mistet livet og ti personer ble skadet.

Hvis man tar med Malaysia Airlines-flyet som forsvant i mars, og som man antar har styrtet, har over 700 mennesker mistet livet i flyulykker hittil i år. Dét kan gjøre 2014 til det verste året for flyulykker på over ti år.

- En tragisk uke

- Det har vært en tragisk uke for luftfarten. Enhver ulykke er en for mye. Den største respekt vi kan vise overfor de som var involvert i disse hendelsene er å vende hver sten for å forstå årsakene, samt gjøre tiltak som sikrer at det ikke kan skje igjen, sier Tony Tyler.

Han understreker at det går et fly på vingene 100.000 ganger hver dag - uten at det skjer noe.

IATA-sjefen sier at luftfartsindustrien vil fortsette arbeidet med å gjøre flyvning enda mer sikrere:

- Vår første prioritet vil alltid være sikkerhet, og til tross for tre hendelser på syv dager, er det trygt å fly, sier han.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.