Siden PST slo terroralarm torsdag, har politiet vært på tå hev for å beskytte befolkningen. Ekstra mannskaper er kalt inn fra ferie, og politiet har vært til stede på grenseoverganger, flyplasser og togstasjoner over hele landet.

Uavklart

Justisminister Anders Anundsen (Frp) kan heller ikke si hvem som skal betale regningen – eller hvor stor den foreløpig er.

– Nå snakker vi i første rekke om å sikre borgerne. Det er prioritet nummer én. Så får vi ta diskusjonen om penger senere, sier Anundsen til NTB.

Tirsdag startet nedtrappingen av beredskapen, etter at PST mandag sa at trusselnivået var «noe redusert», men fortsatt alvorlig. Samtidig fortsetter politiets etterretningsarbeid for å få avklart situasjonen.

Millionregning

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier til NRK at den økte politiberedskapen så langt har kostet «flere titall millioner kroner».

Heller ikke han vet om det er politidirektoratet, politidistriktene eller regjeringen som skal betale millionregningen.

– Vi har ikke diskutert hvordan denne regningen skal gjøres opp, men vi har ikke hatt noe annet valg enn å beskytte befolkningen i disse dagene, sier Humlegård til NRK.

Les også:
Trøim trapper ned i Fredriksen-systemet: Får 1,6 milliarder
Dette betyr Argentina-kollaps for verdensøkonomien
Formuen hans har vokst med åtte milliarder i måneden
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.