– Regjeringen mener det er riktig å bruke nødvendige ressurser når situasjonen tilsier det, sier Jensen, som for tiden er stedfortredende statsminister, til NTB.

Hun vil foreslå en tilleggsbevilgning under budsjettforhandlingene til høsten, når den endelige prislappen for den utvidede beredskapen etter terrortrusselen er klar.

– Dette skal ikke gå ut over den ordinære virksomheten. Når vi får en oversikt over hva dette har kostet, vil vi foreslå en tilleggsbevilgning, sier Jensen.

Millionregning

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sa tirsdag at den økte politiberedskapen så langt har kostet «flere titall millioner kroner». Men ingen vet nøyaktig hvor stor regningen er så langt, eller hvor stor den blir.

– Nå snakker vi i første rekke om å sikre borgerne. Det er prioritet nummer én. Så får vi ta diskusjonen om pengene senere, sier justisminister Anders Anundsen (Frp) til NTB.

Heller ikke Jensen vet hvor stor regningen blir. Men sikkerhet koster, slår finansministeren fast.

– Dette har så langt ikke handlet om penger, og det skal det heller ikke gjøre. Vi skal sørge for å ivareta ekstrakostnader på en god måte, sier Jensen.

– Vil være åpne

At regjeringen vil foreslå å ta regningen inn i budsjettet, innebærer trolig at prislappen blir offentlig kjent.

– Vi vil være åpne på det vi kan være åpne om. I den grad vi kan være korrekte på dette, vil det ikke være noen hemmelighet, sier Jensen.

Siden terrortrusselen ble offentliggjort torsdag, har enorme ressurser vært i sving å håndtere og avverge et mulig angrep mot Norge. Ekstra mannskaper er kalt inn fra ferie, og politiet har vært til stede på grenseoverganger, flyplasser og togstasjoner over hele landet.

Les også:
Trøim trapper ned i Fredriksen-systemet: Får 1,6 milliarder
Dette betyr Argentina-kollaps for verdensøkonomien
Formuen hans har vokst med åtte milliarder i måneden
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.