Flyet ble tvunget til å lande på Landvetter flyplass i Göteborg, slik at mannen kunne søke asyl i Sverige. I stedet for asyl ender saken med fengselsstraff og utvisning for 48-åringen som er fra Aserbajdsjan, men har russisk statsborgerskap. Han må også betale rundt 100.000 norske kroner i erstatning til flyselskapet.

Mannen innrømmer å ha sagt at det var en bombe om bord, men sier oppførselen hans ikke truet sikkerheten. Det var 94 passasjerer på flyet, som var på vei fra København til Oslo.

Hendelsen i juni er for øvrig ikke første gang mannen har truet med å sprenge et passasjerfly. I 1993 kapret han et russisk fly og tvang det til å fly til Arlanda utenfor Stockholm. Målet den gangen var å slippe å tjenestegjøre i krigen mellom Aserbajdsjan og Armenia.

Les også:
Oljegigant advarer mot Russland-sanksjoner
Nå flyr amerikanere og europeere via Oslo til Asia
Nordmenn sender Spotify til topps (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.