• Vinter OL i Oslo 2022? Eller?

– Ja jeg synes vi skal ha OL i Oslo, hvis pampevelde i IOC endrer seg. For å få til det må man få kvinner med ben i nese inn i IOC-ledelsen og modernisere den. Da tror jeg man får med seg folket også.

  • Bankene går med rekordoverskudd, men bør kundene klage over det?

– Bankene har ganske store krav til å bygge opp kapital som skal kunne brukes i dårlige tider. Så lenge norske banker følger et greit nivå på rentene, så tror jeg vi har de bankene vi trenger. Vi har egentlig ingen grunn til å klage. Da får man heller velge en annen bank, om man er misfornøyd med den man har.

  • Synes du synd på lærerne som streiker fordi de må være på skolen fra 08.00 til 15.30?

– Jeg er opptatt av at vi skal ha verdens beste skole i Norge og om det er dette som skal til, så må lærerne jobbe.

  • Når tar du «selfies»?

– Det tar jeg mest med familien. Jeg har tatt over 100 selfies med barna mine bare i sommer. Vi tar flere om dagen. Igår tok jeg blant annet en kjendisselfie med barna mine og Øystein med blyanten.

  • Monarki eller republikk?

– Jeg synes kongehuset fungerer godt og ser ingen grunn til å endre det. Det er dumt å endre ting som fungerer mener jeg.

  • Bør elbilene få kjøre i kollektivfeltet?

– Ja, det burde de. Elbiler er et flott virkemiddel for at folk skal tenke mer på miljøet og slippe ut mindre CO2. Så lenge halvparten av befolkningen ikke har elbil, så synes jeg vi skal fortsette å la dem kjøre i kollektivfelt.

  • Er du alltid tilgjengelig for jobben i ferien?

– Jeg er jo stort sett det. Det er viktig for kundene våre at alt fungerer, alle dager, hele året. Så hvis det skjer noe, så er jeg tilgjengelig. Det er noe med at man har den jobben man har. Jeg har alltid mobiltelefonen i nærhet. Jeg får høre det av barna mine om jeg sitter mye i telefonen, men som regel går det bra.

  • Hva skulle du ønske at du visste mer om?

– Klima og klimaendringene skulle jeg gjerne visst mer om. Hva skjer hvis den tredje verden løftes opp på vårt forbruksnivå? Hvorfor dør biene? Hva kan jeg og andre teknologer gjøre for klima? Det er utrolig viktig og spennende.

  • Bør Norge innføre tiggeforbud?

– Nei, forbud er ikke løsningen på at folk er i nød.

  • Hva bør endres i norsk alkoholpolitikk?

– Jeg er ikke sikker på om vi trenger så mye endring, men det med åpningstidene synes jeg er positivt. De kan godt ha åpent på noen flere helligdager. Men generelt synes jeg vinmonopolet er bra. De er flinke og har veldig godt utvalg av vin.

  • Hvem og hva kan løse klimaproblemene?

– Jeg tror vi trenger både veldig gode internasjonale og nasjonale ledere. Også trenger vi politikere som har klare mål og som klarer å få med seg oss andre til å nå de målene. Vi er alle nødt til å gjøre noe, det er helt klart.

  • Er det ok å helgependle til hytta i helikopter?

– Nei, det er forferdelig for miljøet og for en støy! Jeg hadde ikke likt det om hyttenaboene på Hvaler, hvor jeg ferierer, kom flyvende i helikopter. Nei, det ville vært grusomt.

  • Smisker norske politikere for mye med Kina?

– Da man ga fredsprisen til den kinesiske aktivisten, tok man et valg. Jeg mener vi må tørre å stå ved de valgene vi har tatt og ta konsekvensene av dem. Det ser jeg at politikerne ikke gjør nå, for eksempel med hvordan Dalai Lama ble behandlet. Kineserne tenker langsiktig og det synes jeg vi også skal gjøre.

  • Er pappapermisjonen lang nok i dag – eller bør den utvides?

– Jeg synes det store problemet er at noen bransjer er negative til pappaperm, slik som meglerbransjen, For det betyr at det blir vanskelig for kvinner å nå opp i de bransjene. Men jeg synes den enkelte familie burde få velge selv hvordan de vil fordele permisjonen mellom seg.

  • Hva synes du om at kronprinsparet velger private skoler for sine barn?

– Jeg skjønner at de velger den skolen de mener er best for sine barn, men jeg forstår også at folk reagerer. Det har vært vanlig at kongehuset er folkelig og at de gjør det samme som vanlige borgere. Det er jo også derfor de er så populære. Også sender det jo et signal om at den offentlige skolen ikke er bra nok.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.