Frps parlamentariske leder, Harald Nesvik, anklager Arbeiderpartiet for å utnytte terrortrusselen politisk.

– Jeg registrerer at Arbeiderpartiet nå slår politisk mynt på en situasjon som er meget krevende for landet. At Ap og Hadia Tajik velger å framstå som så lite konstruktive i en situasjon som vi nå står overfor, sier noe om hvordan Arbeiderpartiet planlegger å opptre i opposisjon i årene som kommer, sier Frps parlamentariske leder Harald Nesvik til Dagbladet.

Utbruddet kommer etter at Hadia Tajik (Ap) i Dagens Næringsliv tirsdag refset regjeringen for at terrorloven den rødgrønne regjeringen sendte ut på høring 11. juli fjor er blitt liggende i Forsvarsdepartementet etter regjeringsskiftet.

– Regjeringen viser ikke mye handlingskraft hvis de har latt lovforslaget bli liggende et helt år, fastslo justiskomiteens leder overfor DN.

– Den rødgrønne regjeringen som Hadia Tajik var en del av ventet to år etter 22. juli med å sende lovforslaget på høring. Det blir kunstig at Tajik nå kritiserer regjeringen for å ha en god prosess i ettertid av høringsinnspillene, sier Nesvik.

Lovforslaget skulle regulere situasjoner av den typen som nå har oppstått med terrortrusselen mot Norge og gi en lovhjemmel for når politiet trenger bistand fra Forsvaret. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 
Les  også: Frp-politiker ut mot PST


Forsker tror aldri vi får vite hva trusselen gikk ut på