Fra neste sommer kan sykehus bli sommerstengt i Nord-Norge. Helseminister Bent Høie (H) støtter en utredning av ordningen.

Til høsten vil Helse Nord vurdere en ordning der sykehusene i Nord-Norge bytter på å stenge om somrene. Ordningen kan tre i kraft allerede neste sommer, meldte Fremover tidligere i sommer.

Direktør Lars Vorland i Helse Nord begrunner forslaget med mangel på spesialister. Han mener ordningen bør innføres dersom det er den eneste måten å kombinere ferieavvikling og et godt helsetilbud.

Audun Lysbakken (SV) reagerer på forslaget, og har spurt helseminister Bent Høie (H) hva han vil gjøre for å stanse sommerstengte sykehus. Høie ønsker imidlertid en utredning av ordningen velkommen, skriver Dagens Medisin.

– Helse Nord gjør med dette utredningsarbeidet noe de har ansvar for og må gjøre: De utreder og vil så beslutte hvilke tiltak de må iverksette for å dekke personellbehovet i regionen, skriver Høie i sitt svar til Lysbakken. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.