Oppdatering: Grunnet en feilopplysning fra NAV, ble det tidligere meldt om en nedgang i helt ledige og arbeidssøkere på tiltak med 900 personer.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak gikk ned med 800 personer i juli, viser sesongjusterte tall fra NAV fredag.

- Nedgangen i ledigheten de siste to månedene er i tråd med våre forventninger. Vår prognose tilsier imidlertid en liten økning utover høsten, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad i en melding.

Økt ledighet

I juli var 79.600 personer registrert som helt ledige hos NAV. Det er 5.000 flere enn for ett år siden. Arbeidsledigheten er nå på 3,0 prosent av arbeidsstyrken, mot 2,8 prosent på samme tid i fjor.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak var på 85.500 personer, som tilsvarer 3,2 prosent av arbeidsstyrken. Det er 900 flere enn i juli i fjor, men målt som andel av arbeidsstyrken er det ingen endring fra i fjor.

Høyest ledighet

Ledigheten blant barne- og ungdomsarbeidere var på 5,9 prosent av arbeidsstyrken i juli, mot 5,5 prosent i fjor. Ledigheten var også høy innen reiseliv og transport samt bygge- og anleggsarbeid, med henholdsvis 4,6 og 4,3 prosent av arbeidsstyrken. Lavest ledighet i juli var det innen akademiske yrker med 1,0 prosent.

Mest ledighet i Oslo og Østfold

Arbeidsledigheten i juli er høyest i Oslo og Østfold begge med 3,8 prosent av arbeidsstyrken. Sogn og Fjordane har lavest ledighet med 2,0 prosent av arbeidsstyrken, fulgt av Rogaland med 2,1 prosent.

I Nord-Trøndelag og Buskerud har ledigheten økt mest sammenliknet med juli i fjor, med henholdsvis 18 og 14 prosent. I Oppland, Sogn og Fjordane, Nordland og Troms er ledigheten lavere i juli i år enn i fjor.

Les også på DN.no:

Han har allerede tjent inn over halve innsideboten

Asia i dag: Bred nedgang på børsene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.