Det uavhengige analyseselskapet Vista Analyse vil i neste uke legge fram en evaluering av loven som forbyr kjøp, men ikke salg av sex, skriver ABC Nyheter.

Et stortingsflertall bestående av Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet ønsker å fjerne loven.

– Det verste er at loven fører til at de som prostituerer seg, får en enda verre hverdag. Vi kan forby til krampen tar oss, det blir ikke borte likevel. Jeg tror ikke loven har gjort det enklere for prostituerte, heller tøffere, sier medlem av Stortingets justiskomité Jan Arild Ellingsen (Frp).

Venstres Sveinung Rotevatn uttalte til Dagsavisen i juli at med mindre evalueringen er overraskende positiv, ønsker partiet å fjerne loven.

– Slik jeg ser det, står sexkjøpsloven i veien for å løse de virkelige problemene. For å bekjempe menneskehandel tror jeg det er viktigere å fokusere på sosiale tiltak enn å gå etter dem som kjøper sex, sa han.

Sexkjøpsloven ble innført av den rødgrønne regjeringen i 2009, og verken Høyre, Frp eller Venstre ønsket loven da den trådte i kraft. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.