Der vil komiteen bli orientert om hvordan regjeringen mener Norge skal slutte seg til sanksjonene mot nabolandet. Partienes parlamentariske ledere vil også være til stede, skriver Aftenposten.

Som vanlig møtes komiteen bak lukkede dører.

Komitéleder Anniken Huitfeldt fra Arbeiderpartiet vil ikke si hva hennes parti faller ned på når det gjelder sanksjoner før utenriksminister Børge Brende har orientert komiteen mandag.

– Vi vil ta endelig stilling til dette spørsmålet når utenriksministeren kommer til Stortinget mandag, men i utgangspunktet er Arbeiderpartiet opptatt av å reagere sammen med andre land. Det er ikke automatikk i at Norge følger EU, men det er naturlig, skriver Huitfeldt i en epost til avisen.

Rammer nøkkelsektorer

EUs 28 medlemsland er blitt enige om en betydelig opptrapping av sanksjonene mot Russland på grunn av situasjonen i Ukraina. Sanksjonene vil i hovedsak ramme nøkkelsektorer som energi, våpen og finans. De nye tiltakene trådte i kraft fredag forrige uke, er ventet å ramme en allerede svak russisk økonomi.

Tidligere sanksjoner har vært rettet mot selskaper og enkeltpersoner involvert i Ukraina-konflikten.

Russiske motsanksjoner

Russland kunngjorde torsdag at landet vil stanse import av frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk og melkeprodukter fra EU-landene, USA, Canada, Australia og Norge. Importforbudet trådte kraft umiddelbart og skal vare i ett år.

Huitfeldt sier Aftenposten at hun forutsetter at regjeringen studerer disse tiltakene nøye, og vurderer konsekvensene for Norge og norsk næringsliv.

– Vi gjennomgår nå tiltakene sammen med EU og andre berørte, og vi vil sammen vurdere hvordan vi best kan håndtere dette, sa Brende til NTB torsdag.

Han sa at regjeringen, som tidligere varslet, tar sikte på å slutte opp om de nye EU-tiltakene etter konsultasjoner i Stortinget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.