Resistente bakterier i annenhver kalkunfilet

Rundt halvparten av kalkunfiletene i norske butikker inneholder antibiotikaresistente bakterier. Det er trolig også høye forekomster i kyllingfilet. Selv lirker forsker Anne Margrete Urdahl filetene ut av emballasjen med gaffel for å unngå smitte.

Publisert: Oppdatert:

OVERRASKENDE FUNN. – Overraskende, sier forsker Anne Margrete Urdahl om funn av antibiotikaresistente e.coli bakterier i nær halvparten av kalkunfiltene som ble undersøkt ved Veterinærinstituttet ifjor. Her viser forskere ved Folkehelseinstitutttet frem en skål med framdyrket E. coli.
OVERRASKENDE FUNN. – Overraskende, sier forsker Anne Margrete Urdahl om funn av antibiotikaresistente e.coli bakterier i nær halvparten av kalkunfiltene som ble undersøkt ved Veterinærinstituttet ifjor. Her viser forskere ved Folkehelseinstitutttet frem en skål med framdyrket E. coli. (Foto: Thomas Haugersveen)