Bransjen selv har denne uken hevdet at den ikke er skyld i den største prisøkningen på en enkeltmåned siden 1982. Mellomleddet, det vil si leverandørene, har skylden, mener Norgesgruppens direktør Per Roskifte. Han hevder overfor Nationen at verken bøndene eller dagligvarekjedene er årsak til prisøkningen.

Rema 1000 tar heller ikke på seg skylden for prisøkningen på mat. Selskapets direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Mette Fossum Beyer, mener Listhaug tar feil når hun skylder på dagligvarebransjen.

- Kjøttprodusentenes feil

Tidligere denne uken uttalte NorgesGruppen at prisoppgangen skyldes kjøttprodusentene. Kjøtt- og fjærfebransjens Landsforbund (KLF), som representerer kjøttprodusentene, mener det er dagligvarekjedene som har skrudd opp prisene.

Listhaug får ros fra Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Aps landbrukspolitiske talsmann Knut Storberget for initiativet. Men Storberget viser samtidig til at de rødgrønne la igjen et lovforslag som hun kunne ha benyttet seg av for å regulere bransjen bedre. Forslaget har hun lagt på is, ifølge Storberget.

Listhaugs departement opplyser at det ikke har anledning til å kommentere saken, men viser til pressekonferansen som Listhaug skal holde etter møtet klokken 13 i dag.

Les også: Ingen tar ansvaret for prishopp på mat (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.