KS vil nå møte lærerne til nye forhandlingsmøter.

- Vi er på tilbudssiden og ønsker at alle skal føle at de har fått noe, sier Helgesen til DN etter hovedstyremøtet i KS i dag.

Hun ønsker ikke å konkretisere hva KS kan gi, men KS-lederen inviterer lærerorganisasjonene til nye forhandlingsmøter "så snart som mulig".

PÅ gjentatte spørsmål om hva KS er villig til å endre på, gjentar hun at detaljene først skal presenteres for partene.

- Vi skjønner at det er vi som må ta initiativet, sier hun.

64.000 er rammet

Rundt 64.000 elever i alle fylker unntatt Oslo er rammet av lærerstreiken. Streiken var et faktum da et stort flertall av Utdanningsforbundets medlemmer i en uravstemning før sommeren sa nei til arbeidstidsavtalen for lærerne som KS og Utdanningsforbundet var blitt enige om 26. mai, oppsummerer NTB.

Fra og med mandag 11. august ble 5.500 lærere i ungdomsskoler og videregående skoler tatt ut i streik. 21. august ble ytterligere 2.200 lærere tatt ut.

De tre mindre lærerforbundene Norsk Lektorlag (NL), Skolenes landsforbund (SL) og Musikernes Fellesorganisasjon (MF) sa nei til skissen til avtale allerede i mai, og alle har tatt ut noen av sine medlemmer i streik.

Landets førsteklassinger skånes fra streiken den første tiden.

Les også: Ber politikerne gripe inn i lærerstreiken (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.