- Dette er ikke primært en lærerstreik, men en streik som skal sørge for at rammefaktorene til skolen skal være så gode som mulig, sier rektor Geir Næstby ved Bankgata ungdomsskole i Bodø til Dagsavisen.

Sammen med over 20 rektorkolleger er han tatt ut i streiken som allerede torsdag trappes opp når ytterligere 2.200 lærere og noen rektorer tas ut.

Han støtter lærerne og sier det de ønsker, er en organisering av skolen som er god nok til å ta vare på mangfoldet.

- Da kreves det fleksibilitet, sier han.

Også rektorkollega Hans Kurt Danielsen på naboskolen Hunstad ungdomsskole er tatt ut, og også han støtter lærerne. Han sier han ikke er sikker på at alle kommuner er enige med KS.

- Jeg er ikke enig i avtalen som er kommet. Merarbeidet på rektor blir ganske kolossalt, og det skaper en mistillit mellom lærer og rektor som faller tilbake på rektor, sier Danielsen.

Etter at KS' hovedstyre holdt krisemøte om lærerstreiken tirsdag, kunne KS-leder Gunn Marit Helgesen fortelle at arbeidsgiverorganisasjonen vil ta et nytt initiativ overfor lærerne. Partene møtes trolig allerede onsdag for å diskutere nye forslag fra arbeidsgiverorganisasjonen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.