– Det blir ikke aktuelt å sommerstenge sykehus. Det var en tanke Helse Nord tenkte høyt om å utrede. Men det har de nå lagt bak seg, og det er jeg glad for, sier Høie (H), til NTB.

Han ble tirsdag utfordret av Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Torgeir Micaelsen til å klargjøre om regjeringen vil akseptere at sykehus stenger for å få feriekabalen til å gå opp.

– Det gjør vi ikke. Men også i framtiden må pasienter flere steder belage seg på at enkelte avdelinger holdes stengt. Men for at det skal gå i hop, må det planlegges og utredes slik Helse Nord nå gjør, sier helseministeren.

Tirsdag la Helse-Nord-direktør Lars Vorland død ideen om å sommerstenge ett av sykehusene i Nord-Norge. Han mener sommerens debatt om sykehusstengning har sporet av.

– Dette var ett alternativ vi vurderte, men som var svært lite sannsynlig. Når vi ser at det er dette sykehusdebatten dreier seg om, kan vi like godt legge denne ballen død, sier Vorland til NTB. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.