Frp-nestleder Per Sandberg lover at høstens bistandsbudsjett skal preges av at Frp sitter i regjering. Partiet vil kutte antall bistandsmottakere til 60-70 land.

Det er i så fall 40-50 færre land enn dagens 116 mottaksnasjoner, skriver Vårt Land.

- 116 land får nå norsk bistand. Det er altfor mange. Flere av disse landene trenger ikke økonomisk hjelp fra Norge, sier Sandberg til avisen.

Frp ønsker også at den såkalte bistandsprosenten - at Norge skal gi 1 prosent av brutto nasjonalinntekt i bistand - ikke lenger skal være «hellig».

Bistandsprosenten

- Vi må slutte å snakke om bistandsprosenten. Vi skal være opptatt av å bruke bistandspengene rett, ikke om vi bruker én prosent av brutto nasjonalinntekt, sier Frps talsmann i utviklingssaker.

Partiet ønsker også at langt mindre skal gå til land-til-land-bistand, men i stedet at mer skal gå til frivillige organisasjoner.

I regjeringserklæringen heter det at Høyre og Frp vil «utrede og innføre strengere krav til effektivitet og kontroll med norske bistandsmidler». Ifølge Sandberg vil Frp ha mer kontroll og resultatmåling og vil at negative funn skal få konsekvenser for frivillige organisasjoner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.