Seks av ti lærere sier de har mindre tid til å forberede undervisningen i dag enn for fem år siden, viser undersøkelse.

I undersøkelsen som er gjennomført for Utdanningsforbundet, svarer 59 prosent av lærerne at de har fått mindre tid til å forberede undervisningen de siste fem årene. Bare 4 prosent sier de har fått mer tid til dette, skriver Klassekampen.

78 prosent av dem som sier de har fått mindre tid til forberedelser av undervisningen, sier dette skyldes mer skriftlig rapportering. 77 prosent sier det skyldes mer kontorarbeid, og 64 prosent mer møtevirksomhet.

- Må slite med kommunal armod

34 prosent sier de har fått dårligere muligheter til å gi elevene god undervisning i løpet av bare de to siste årene. Nesten halvparten av lærerne må utføre vaktmesteroppgaver ukentlig eller oftere.

Rapporten forklarer noe av bakgrunnen for vårens og sommerens læreroppgjør, mener nestleder Steffen Handal i Utdanningsforbundet.

- Lærerne må slite med kommunal armod. På grunn av innsparinger er det kuttet i støttefunksjoner. Det gjør at lærerne må trå til og være vaktmestere, renholdere, helsesøstre og sosialarbeidere, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.