I dag er det bare fire kvinner som er politimestere i landets 27 politidistrikter. Det har altså vært en betydelig nedgang i kvinneandelen blant politiledere etter at Ingelin Killengreen gikk av som politidirektør i 2011, skriver Dagbladet.

- I forbindelse med gjennomføringen av politireformen ble det lagt stor vekt på å rekruttere kvinner til lederstillinger i politiet. Det var ikke vanskelig å finne kvalifiserte kvinner blant søkerne som meldte seg til de aktuelle politisjefstillingene, sier Killengreen til avisen.

Ettersom hun i dag ikke jobber i politiet, ønsker hun ikke å ha noen klar oppfatning om dagens situasjon.

I Politidirektoratet vedgår man at kvinneandelen er skuffende lav.

- Dette er ikke godt nok. Politidirektoratet er ikke fornøyd med kjønnsbalansen på toppledernivå i politiet. Vi er opptatt av å øke andelen kvinner i topplederstillinger ved å iverksette konkrete tiltak, gjennom rekruttering, godt medarbeiderskap og ledelsesutvikling, sier Karin Aslaksen, som er avdelingsdirektør for HR- og HMS-avdelingen i Politidirektoratet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.