Frem til nå er det mange tusen barn og ungdommen som ikke har fått begynne på skolen. Men nå blir også de aller yngste barna rammet. I verste fall kan det bety at noen av dem som startet på skolen på mandag etter hvert blir rammet, sier kunnskapsministeren i NRKs Politisk kvarter.

- Så det er en ny fase. Det sier noe om hvilket ansvar som ligger på partene for å finne en løsning på dette så raskt som mulig, fortsetter han.

Isaksen mener det er vanskelig å si hvor lang tid som kan gå før elevene mister så mye undervisning at dette ikke er forsvarlig lenger.

- Det er en grense for hvor lenge en streik kan foregå. Det kan ha noe med samfunnssikkerhet og andre vitale samfunnsinteresser å gjøre. Men vi er ikke på den grensen nå, sier Torbjørn Røe Isaksen.

Regjeringen kommer ikke til å gripe inn nå, understreker han.

- Vi holder oss løpende orientert og selvfølgelig har vi kontakt med partene. Men mer enn det har jeg ikke lyst til å si nå. Men det jeg kan si og som jeg synes er viktig, er at nøkkelen for å løse denne arbeidskonflikt ligger hos partene, sier statsråden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.