Ap, KrF og Venstre er klare på at regjeringspartiene ikke må finne på å røre den såkalte bistandsprosenten.

Frp-nestleder Per Sandberg lovet i Vårt Land torsdag at bistandsprosenten ikke lenger skal være «hellig». Ifølge Sandberg skal høstens bistandsbudsjett bære tydelig preg av at Frp sitter i regjering, og partiet vil blant annet slanke antall bistandsmottakere fra dagens 116 til 60-70 land.

- Vi må slutte å snakke om bistandsprosenten. Vi skal være opptatt av å bruke bistandspengene rett, ikke om vi bruker én prosent av brutto nasjonalinntekt, sa Frps talsmann i utviklingssaker.

- Smålig og utenkelig

Både Ap, KrF og Venstre er krystallklare og sier til Vårt Land fredag at regjeringen ikke må rokke ved bistandsprosenten.

- Ikke rør bistandsprosenten. Går Norge foran og sier at prosenten ikke er viktig, vil andre land følge etter, sier Anniken Huitfeldt som leder Stortingets utenrikskomité.

Venstre-representant kaller det smålig og utenkelig at Norge som ett av verdens rikeste land ikke skal kunne avse 1 prosent av brutto nasjonalinntekt til verdens fattigste land.

Også KrFs Kjell Ingolf Ropstad er svært kritisk til Sandbergs utspill. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.