For få år siden var én av tre politimestere kvinner, men i dag er det bare fire kvinner som er politimestere i landets 27 politidistrikter, skrev Dagbladet torsdag.

- Det plager meg. Vi har en kvinnekrise. Vi skal og må ha flere kvinnelige ledere. Vi har som etat over tid sviktet i rekrutterings- og lederutviklingsarbeidet. Og vi må erkjenne at det ikke bare er antallet kvinnelige politimestre som er for lavt. Det er for få kvinnelige ledere på alle nivåer, og alle arbeidsområder: etterforskning, strategisk og operativt, sier Humlegård til Dagbladet fredag.

Han peker dessuten på at nesten 40 prosent av politistudentene er kvinner, men at andelen kvinner i lederposisjoner ikke gjenspeiler dette.

Iverksatt plan

Humlegård sier en plan for å få flere kvinner inn i toppjobber i politiet allerede er iverksatt, blant annet ved å ansette en human resources-direktør. Han sier dessuten at direktoratet er i full gang med å sentralisere og profesjonalisere leder- og rekrutteringsarbeidet.

- Tidligere har hvert distrikt hatt ansvaret for å identifisere talenter. Vi har kastet bort mye penger og tid på dårlige prosesser. Nå utvikles og gjennomføres lederutvikling og rekrutteringsprogrammer på samordnet vis i etaten. Det vil bære frukter, mener han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.