Partene møttes igjen klokken 15 og må trolig ta helgen til hjelp.

Fredag morgen møttes de fire lærerorganisasjonene og KS til nye sonderinger, før de tok en pause midt på dagen. Om ettermiddagen møttes de igjen og blir trolig sittende utover kvelden. Partene bekrefter at det ikke blir noen avklaring på lærerstreiken fredag. Til det gjenstår det for mange punkter de er uenige om.

Fortsetter i helgen

Lærerorganisasjonene og arbeidsgiverorganisasjonen KS er enige om å ikke uttale seg til mediene så lenge sonderingene pågår.

– Vi er opptatt av å jobbe intenst gjennom helga, men vi er avhengige av at alle parter gjør det, sier Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied.

Hun understreker at partene snakker greit sammen, men at det fortsatt gjenstår en god del.

– Presset for å få til en løsning er like stort og enda større enn det har vært hele tiden. Det er en uønsket situasjon for norske lærere og skoleelever. Vi kommer ikke med noe nytt i dag, så vi håper dere lar oss være i fred, sier KS-leder Per Kristian Sundnes til pressefolkene som ventet i resepsjonen i Kommunenes Hus i Oslo.

Ytterligere opptrapping

Torsdag ble streiken kraftig trappet opp, og fredag er over 7.800 lærere i streik. Arbeidskonflikten rammer nå også de yngste elevene.

Fredag tok Norsk Lektorlag ut ytterligere 31 lærere ved videregående skoler i Stavanger og i Sande i Vestfold. I tillegg venter 41 medlemmer hos Musikernes fellesorganisasjon på å streike fra mandag morgen.

Lærerne nektet å akseptere arbeidstidsavtalen som ble tilbudt av KS under forhandlingene og meklingen på forsommeren. Den innebærer pålegg om mer bundet tid på skolen, større makt til rektor i forvaltningen av lærernes arbeidstid og dårligere ordninger for lærere som pålegges å ta vikartimer for kollegaer.

– Vil koble inn regjeringen

Møtene de siste dagene har vært preget av strengt hemmelighold. Opplysninger om hvor og når de skulle møtes, er blitt holdt tilbake.

Det er grunn til å tro at partene ønsker å koble inn regjeringen på en eller annen måte, for å få hjelp til å finne en løsning, ifølge Kommunal Rapport.

Kunnskapsdepartementet opplyste fredag til NTB at de ikke har fått noen formell henvendelse om dette, og foreløpig bare kjenner utspillet gjennom mediene. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har hittil ikke ønsket å svare på om han eventuelt vil ha noe å by på. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.