KrF-lederen vil at det såkalte Scheel-utvalgets innstilling, som kommer etter at statsbudsjettet er lagt fram i høst, skal danne utgangspunktet og gi retning for en ny skattereform med et bredt flertall på Stortinget, skriver Aftenposten.

Hareide viser til store endringer i skattesystemene i flere europeiske land i kjølvannet av finanskrisen. Nå kan ikke Norge vente lenger, mener Hareide, som får støtte fra Venstre.

KrF og Venstre er Regjeringens støttepartier, og Solberg og co. er avhengig av deres stemmer for å få sitt statsbudsjett gjennom i Stortinget.

Vil ha skattereform

- Det er behov for en ny, stor skattereform, på linje med skattereformen på 90-tallet under Gro og senere Bondevik II-regjeringens reform sammen med Arbeiderpartiet. Forutsigbarhet for næringslivet er helt avgjørende, sier Hareide.

Han peker spesielt på selskapsskatten som er betydelig redusert i flere land. I Sverige er satsen på kort tid redusert fra 28 til 22 prosent. I Norge er satsen 27.

Venstres finanspolitiske talsmann, Terje Breivik, er enig med Hareides krav om en «skattepause».

- Det er naturlig ikke å gjøre omfattende endringer i skatteregimet før Scheel-utvalget er ferdig, sier Breivik.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.