Det blir rikelig med tid til å diskutere innretningen på norske skatter og avgifter i årene som kommer, poengterte finansminister Siv Jensen (Frp) da hun og statsminister Erna Solberg (H) møtte pressen onsdag morgen. Regjeringen var i ferd med å sette seg ned på Statsministerens kontor for å legge siste hånden på neste års statsbudsjett.

- Men det betyr ikke at vi ikke vurderer endringer nå, men de store strukturelle sidene vil vi ha god tid til å se på, sa Jensen.

Formuesskatt

Ifølge VG er det blant annet formuesskatten som skal kuttes ytterligere denne gangen. Jensen skal ifølge avisens kilder ønske seg økt innslagspunkt fra 1 til 1,2 millioner kroner og redusert prosentsats fra 1 til 0,7 prosent.

Jensen avviste å kommentere det hun selv karakteriserte som spekulasjoner.

- Fasiten kommer 8. oktober, sa Jensen.

- Mer oljepenger

Trolig blir det brukt mer oljepenger - flere milliarder kroner mer enn i inneværende års budsjett, skal vi tro Frp-nestleder Per Sandberg - uten at grensen på 4 prosent av Oljefondet nås.

- Vi skal levere det vi lovet velgerne: Vi skal løfte konkurransekraften, sørge for at færre faller utenfor og investere i skole, kunnskap og infrastruktur, sa Solberg.

Skattegrepene i budsjettet kommer mest sannsynlig til å settes i et konkurransekraftperspektiv, altså at det er grep som må tas for å bedre produktiviteten og konkurransekraften til norsk næringsliv i forhold til konkurrerende, utenlandske bedrifter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.