Den norske støtten til et OL i Oslo er svakere enn noen gang. Bare 30,2 prosent sier ja til OL i en måling InFact har gjort for VG.

Ja-siden har aldri stått svakere i målingene VG har bestilt. Av de spurte sier 56,4 prosent at de ikke ønsker noe OL i Oslo om åtte år.

– Dette bør være spikeren i kista. Jeg vil gjerne ha VM i sykkel, og VM på ski, i Norge. Men et OL bør man ikke ha for tredje gang på 70 år, sier OL-motstander og tidligere sponsorkonge i DNB, Jacob Lund, til VG.

OL-direktør Eli Grimsby forteller at TNS Gallup har foretatt en undersøkelse for Oslo kommunes OL 2022-etat. Denne målingen vil bli offentliggjort torsdag.

Mesterskapet om åtte år er beregnet å koste rundt 35 milliarder kroner om det arrangeres i Oslo. Av dette må skattebetalerne betale 21,6 milliarder kroner.

- Må veie tungt

I en annen måling sier bare 26 prosent av de spurte sier ja til OL.

I juni i fjor var 45 prosent positive til OL på norsk jord.

Det er klart flertall mot OL i alle partier, aldersgrupper og landsdeler. Det kommer fram i en meningsmåling i Bergens Tidende torsdag. Men det betyr ikke at saken er avgjort.

– Vi lar oss ikke styre av meningsmålinger, sier Rigmor Aasrud, idrettspolitisk talsperson for Ap.

Regjeringen har varslet at de i løpet av noen uker vil legge fram sin innstilling om et Oslo-OL i 2022. Så langt har de holdt kortene tett til brystet.

– Jo lavere oppslutning, jo bedre må argumentene være fra regjeringen. En så stor motstand som dette må veie tungt, sier KrFs parlamentariske leder, Hans Olav Syversen i en kommentar til målingen.

Statsminister Erna Solberg (H) har tidligere sagt at det kreves et bredt forlik på Stortinget for å kunne sende en søknad.

Så langt er det kun Frp og SV som har gjort det klart at de ikke ønsker et OL på norsk jord.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Bare tre av ti nordmenn sier ja til OL i Oslo


  Fullt forfall for OL-anleggene i Aten