- Jeg finner grunn til å gi et pluss i margen til Tine Sundtoft. Hun står på og har en tøff agenda. Jeg mener at hun har for lite i ryggen fra denne regjeringen, men hun jobber videre langs dette sporet, sier arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre.

Han har viet et kapittel i boken "I bevegelse" til klimapolitikk. Han skriver blant annet at klimautfordringen har en særegen stilling som et langsiktig problem som trenger både langsiktige og kortsiktige løsninger,

- Med den hastigheten i oppvarmingen, og de fremskrivningene vi ser særlig på kull, så er det en kritisk tidsfaktor her. Det betyr at vi må jobbe enda mer langs de internasjonale sporene og med norsk klimadiplomati, sier Støre

Støre understreker at han fortsatt er sterk tilhenger av å få en pris på CO2.

- Men det er der jeg også prøver å si at la oss nå forsøke å gå opp også de andre sporene. Samfunnsbygging handler jo om at du legger infrastruktur tilgjengelig. Det er det man har gjort med elbiler, sier han, og erkjenner at all favorisering skaper nye diskusjoner, som for eksemel kollektivfeltbruk.

- Men det er en del viktig infrastruktur for fornybarsamfunnet som fellesskapet må tenke på at de må legge til rette for. Det har vi kanskje snakket litt for lite om, sier han.

- Mener du å favorisere i en periode?

- Det kan være både å gi en favorisering slik at vi igjen stimulers til å gjøre de rette valgene. Eller tilrettelegging som for eksempel at man har fått utvidelse av bredbånd som gjør det mulig å gjøre klimavalg for temperatur og oppvarming blant annet i nye hus, sier han.

- Det er det jeg kaller moderne samfunnsbyging. Det er å bygge på nye måter. Det handler ikke bare om å å stable stein, det er å gjøre veldig avanserte ting.

Les DNs kommentator Kjetil Altadheims skisse om Jonas Gahr Støres bokprosjekt her:

Innsirkling 4  

Og Torgrim Eggens anmeldelsen av Støres bok "I bevegelse":

Støres søknad dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.