Arbeidsledigheten steg med 900 personer i løpet av august, ifølge sesongjusterte tall fra Nav.

- Arbeidsledigheten økte igjen i august etter å ha vist en nedgang i juli. En del av økningen kan forklares med at det har vært en nedgang i tallet på arbeidssøkere på tiltak. Ser vi de siste månedene under ett, har arbeidsledigheten holdt seg stabil, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad i en kommentar.

Summen av helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak økte med 100 i samme periode.

Flere ledige i alle yrkesgrupper

Det ble flere ledige innen alle yrkesgrupper i august. Bare blant personer uten registrert yrkesbakgrunn var det en nedgang. Mest økte ledigheten for butikk- og salgsarbeidere, etterfulgt av kontoransatte. Prosentvis steg arbeidsledigheten mest blant ledere og innen ingeniør- og ikt-fag.

Finnmark hadde den størst prosentvise økningen, før Hordaland og Rogaland. Nedgangen var størst i Hedmark og Oppland.

Ved utgangen av august var 78.900 personer registrert som helt arbeidsledige hos Nav. Det er 5400 flere enn på samme tid ifjor. Arbeidsledigheten er nå på 2,9 prosent av arbeidsstyrken, mot 2,8 prosent for ett år siden.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak var på 85.500. Selv om dette er 300 flere enn på samme tid ifjor, gjør veksten i arbeidsstyrken at denne gruppen nå tilsvarer 3,1 prosent av arbeidsstyrken mot 3,2 prosent for ett år siden.

Halvparten av de arbeidsledige i august har søkt arbeid i over et halvt år.

 



 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.