Fredag ettermiddag sendte leder Anne Finborud i Skolenes Landsforbund (SL) et brev til arbeidsgiver KS der hun krever at det politisk sammensatte hovedstyret samles umiddelbart, for å gi sin forhandlingsavdeling et nytt mandat.

Finborud mener KS' forhandlingsleder Per Kristian Sundnes må få fullmakt til å trekke kravet om mer bundet arbeidstid for lærerne.

Arbeidstiden er det sentrale konflikttemaet i streiken som nå omfatter nær 9000 lærere.

 – Alle vet at det er umulig for lærerne å akseptere kravet om mer bunden tid, dersom vi skal få en løsning på konflikten må KS endre sin posisjon, uttaler Finborud i en pressemelding.

DN fortalte tidligere denne uken at Sundnes ikke hadde mandat fra hovedstyret til å innfri kravet fra blant andre SL om å videreføre den eksisterende arbeidstidsavtalen for lærerne.

KS og den største av lærerorganisasjonene, Utdanningsforbundet, ble i sommer enige om en avtale om at lærerne skal være på skolen 7,5 timer per dag, men medlemmene stemte nei til avtalen i uravstemning. De tre andre lærerorganisajonene sa nei allerede under meglingen, og fire lærerforbund er nå i streik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.