Næringslivstopp Trond Mohn mener formuesskatten er et viktig virkemiddel for rettferdig fordeling, skriver Dagsavisen.

– Formuesskatten bør vi ha. Grunnen til det er at vi setter pris på å leve i et egalitært samfunn, sier Mohn.

Urettferdig

Milliardæren er en stor bidragsyter til norsk idrettsliv og forskning, og har også gitt den sosialdemokratiske tenketanken Agenda økonomiske bein å stå på. Nå utfordrer Mohn Ap til å tenke nytt om den omdiskuterte skatten.

– Det er én ting med formuesskatten som er urettferdig: Det at du må betale den også de årene du ikke tjener penger, sier Mohn til Dagsavisen.

– Jeg håper en ny regjering med Arbeiderpartiet kan beslutte at det året du ikke tjener penger skal du få slippe å betale formuesskatt.

I budsjettet for 2014 justerte den borgerlige regjeringen satsen fra 1,1 prosent til 1 prosent. I regjeringserklæringen står det at regjeringen vil trappe ned formuesskatten ved å redusere satsen og øke bunnfradraget.

Ifølge VG skal finansminister Siv Jensen (Frp) ha foreslått for regjeringen å redusere skattesatsen på formue fra 1 til 0,7 prosent samt øke innslagspunktet fra 1 til 1,2 millioner kroner i neste års statsbudsjett. (©NTB)

Les også: Jensen demper skatteforventningene i budsjettet

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.