Det blir ordinær drift på norske skoler fra tirsdag. Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied sier på pressekonferansen om lærerstreiken at lærerne trenger dagen i dag på å forberede seg og komme igang.

I morgentimene rådet forvirringen. På Facebooksiden "Arbeidstidsforhandlingene" skrev en rekke lærere om forvirringen rundt meldingen om at streiken er over på morgennyhetene.

- Stemmer det at streiken er over? skrev en lærer i syvtiden, etterfulgt av mange med lignenede spørsmål.

Rikke Bjurstrøm, kommunikasjonsleder i Utdanningsforbundet svarer først lærerne at de får vite om de skal på jobb av sin egen streikeleder, men at de har dagen i dag på å områ seg.

- Det samme gjelder jo elever, sier Rikke Bjurstrøm, kommunikasjonsleder i Utdanningsforbundet til DN, men hun har ikke ytterligere kommentarer før pressekonferansen.

Bjurstrøm skriver også på Facebooksiden at det kommer beskjed veldig raskt, og at meningen var at lærerne skulle få informasjon først.

- Det forventes ikke at dere kaster alt og er på jobb i dag, skriver hun.

Rundt klokken kvart over åtte melder Utdanningsforbundet at de har startet utsending av sms-er og at det vil ta rundt 20 minutter før alle lærere i streik er nådd. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.