Best ut kommer Sveits, etterfulgt av Australia. Norge er tredje beste land å bli født i, ifølge den ferske rangeringen, og vi følges av Sverige og Danmark.

- Å være rik hjelper mer enn noen annen variabel, men det er ikke det eneste, også ting som kriminalitsstatistikk og folks tillit til samfunnsinstitusjonene teller, skriver The Economist.

Hvor lykkelige folk selv oppgir at de er, er også tatt med.

Economist Intelligence Unit, som er et søsterselskap av magasinet The Economist gjør et forsøk på å lage en seriøs rangering av verdens land ut fra alle tilgjengelige data. De bruker i tillegg estimater på hvordan verden vil se ut i 2030, som er omtrent når barn som ble født i 2013 kan sies å være voksne.

Små land dominerer de ti første plassene.

Tyskland og USA deler 16. plass, mens sør-europeiske land etter finanskrisen må se seg slått av land som Israel og Kuwait.

Av de 80 landene som rangeres er Nigeria det verste stedet å bli født i 2013.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.